VectorVest Investment Forum Eemnes
  • Summary
  • Agenda
  • Register

Zaterdag 2 maart 2019 VECTORVEST INVESTMENT FORUM in Eemnes

Welkom bij de volgende VectorVest Workshop. Iederen die lid is van VectorVest is welkom, alsook mensen die VectorVest nog niet kennen en geheel vrijblijvend een demonstratie willen bijwonen.  VectorVest is beleggerssoftware die fundamentele en technische analyse combineert.

De VectorVest Community is enorm gegroeid in Nederland: (nieuwe) abonnees maken volop gebruik van de talrijke Nederlandstalige ondersteuning die sinds januari 2016 beschikbaar is. Iedere maand vinden er maandelijkse bijeenkomsten plaats op meerdere locaties in Nederland. We komen op zaterdag 2 maart bij elkaar in Eemnes.

De sessie bestaat uit 2 delen.

Tijdens het eerste gedeelte leggen we echt de basis uit van VectorVest. Dit is een must voor iedere beginnende abonnee, voor iedereen die VectorVest nog niet kent of voor iedereen die zijn basiskennis wilt opfrissen. We bespreken de zeer betrouwbare Marktsignalen van VectorVest. Wij voorspellen de markt NIET, maar wij geven de trends weer. Sinds 1996 hebben deze marktsignalen nog geen enkele grote trendommekeer op de markt gemist. Eens u weet wanneer u in de markt moet stappen, is het belangrijk dat u de juiste aandelen in Portefeuille neemt. Onze database bevat 8.100 Amerikaanse en 2.020 Europese aandelen. Naast fundamentele en technische analyse maakt VectorVest ook gebruik van unieke eigen indicatoren die ervoor zorgen dat u aandelen makkelijk en snel kan analyseren.

In het tweede gedeelte doen we iedere maand iets anders. Ook tijdens de komende workshop zullen we een strategie opbouwen én backtesten. Toen ik tijdens de workshop in januari een zeer winstgevende strategie presenteerde voor Europa (gebaseerd op onze 2 TA indicatoren), kwam de vraag of er een dergelijke en zeer winstgevende TA strategie bestond voor USA. Wel,een soortgelijke strategie hebben we tijdens de workshop in februari gepresenteerd:

We kunnen in USA backtesten sinds 1996. Wel, in de periode 1996-2019 behaalde deze strategie een CROR van liefst 16,2%, inclusief beurstaks! Maar beter nog: de maximale drawdown bedroeg slechts 23,5% en deze strategie heeft gemiddeld slechts 11.3 transacties per jaar! Een zeer mooie return dus, met lage maximale drawdown en een zeer beperkt aantal transacties.

Ook in maart zullen we een strategie opbouwen en doen we een backtest sinds 1996 tot vandaag. We backtesten met # marktsignalen én # stop losses. We gaan na of je tijdens onze “Down” signalen beter volledig cash gaat of je beter “No Action” kiest (maw, uw S/L respecteren én nooit kopen tijdens Down signalen). Maar ook: wat heeft deze strategie gedaan tijdens de berenmarkt van 2007 tot 2009. Stel dat u de pech had om op de top in te stappen (11/10/2007) én dat u de pech had om op de bodem uit te stappen (09/03/2009): wat heeft de S&P500 in die periode gedaan en wat heeft onze strategie in deze periode gedaan?

Personen die onze sessies bijwonen, ontvangen achteraf de volledige presentatie. U heeft dus alle schermafbeeldingen en kan hier thuis mee aan de slag.

Nieuw is ook dat de aanwezigen de laatste 20 minuten zelf bepalen wat er besproken wordt: dit kan de analyse van een individueel aandeel zijn, inhoudelijke vragen over de software, …  

Tussen de 2 sessies is er een pauze van 10 minuten. Iemand die enkel het 2de gedeelte wilt bijwonen, kan ons dus tijdens de pauze vergezellen.

Er is tijd en ruimte om nadien nog een glas te drinken en na te praten. Maak kennis met andere abonnees en vraag naar hun ervaring met VectorVest!

De voertaal is Nederlands. Toegang en parking is gratis, maar registratie is verplicht.

Details

When
02/03/2019 9:00 AM CET - 12:00 PM CET
Where
De Hilt
Hasselaarlaan 1c
Eemnes 3755 AV Netherlands

 

 

 

 

 

 

© VectorVest Inc ®. All Rights Reserved.